MTB Kid Race Gherla 2016

Versiunea revizuită a acestei postări se găsește aici:

https://vladfaur.ro/ro/blog/show/mtb-kid-race-gherla-2016/

Duminică, 15.05.2016 am fost cu Dom’ Vladu la Gherla, la concursul MTB Kid Race Gherla.

Bună să-ţi fie inima. La maratonul de la Gherla ne-am dus special pentru a susţine iniţiativa aproape solitară a unui om deosebit: Pop Dan Zamfir.

Despre Pop Dan Zamfir ştiam doar că urmăreşte de multă vreme acasenii.ro, deci ştie probabil multe din lucrurile prin care am trecut, dar abia la concursul de la Avrig am ajuns să ne ştim personal.

Concursul său MTB Kid Race Gherla l-a organizat în Octombrie 2015 prima oară, iar la Avrig prin aprilie când ne-am văzut am putut povesti despre el…. Îi foarte fain să-l asculţi pe Dan vorbind, mai ales că are el, aşa, un uşor accent de Cluj, care dă o mare savoare graiului său:

-Bă, în Gherla nu face nime nimic pentru copchii, aşe că am luat cu nevasta şi-un prechin o ladă cu mere, şi-am zâs ‘las că fac io concurs!!’. 🙂

Glumesc, nu vorbeşte Dan chiar aşa, dar de făcut aşa a făcut.

Mie personal mi-o fost tare drag să vorbesc cu el la Avrig, mi-o plăcut că e deosebit de inimos, Vladul meu s-a şi împrietenit cu Vladul lui, care e un sportiv foarte-foarte bun, cred că e şi vicecampion naţional la duatlon, aşa că nu ne-a fost deloc greu să ne urcăm în maşină către Gherla.

La Gherla n-am fost în viaţa mea şi am fost absolut încântat de locaţia aleasă pentru cursă. Traseul este cumva pe o coastă de deal de unde se vede în permanenţă întreg oraşul.

Dan a pregătit trei trasee, unul foarte scurt pentru cei mici, unul mediu pentru copiii de 7-8 şi 9-10 ani, şi unul destul de dur pentru cei de la 11-12 (Copii B) şi 13-14 (Copii A).

Pentru cei de la 13-14 startul s-a dat printr-o scurtă alergare până la bicle, Vladu cu SPD-urile în picioare reuşind să plece chiar ultimul, urmând să facă 3 ture.

Fuseseră programate 6 ture, dar urcarea era mult prea grea, 3 ture fiind exact cât trebuia, zic şi eu. După prima coborâre Vladu a recuperat un loc, ajungând penultimul. Am uitat să-ţi spun, startul era în coborâre, apoi erau de urcat 4 serpentine, urma o urcare dreaptă, abruptă, cu finalul înclinat către 14-15%.

Pe serpentine Vlad n-a recuperat, cum speram, din cauza curbelor strânse unde era înghesuială, dar imediat ce a început urcarea dreaptă s-a poziţionat pe trei.

Coborârea a fost scurtă, urmată de o altă urcare pe care Vlad s-a instalat pe doi, o scurtă coborâre şi urcarea spre finish.

Coborârea l-a găsit pe doi, serpentinele l-au apropiat de locul 1, pe care s-a şi instalat odată cu urcarea abruptă, încurajat de noii lui prieteni. Ultima tură i-a permis să se distanţeze suficient, terminând deci primul.

După cursă a fost cam stors şi s-a odihnit cuminte schimbând câte o vorbă cu băieţii, cărora încă nu ştiu dacă le-a mulţumit pentru încurajări, dacă nu, o fac eu acum!

L-am întrebat dacă i-a fost prea greu, iar el mi-a răspuns:

-MTB-ul e cu căţărări, tati!

N-am întrebat, dar cred că asta voia să însemne că a fost greu, dar a meritat! 🙂

Pozele de la premiere te lasă să vezi frumuseţea locului, pentru că întreg oraşul ţi se aşterne la picioare.

No, o fost foarte fain, ne-am simţit deosebit!

A! Medaliile au fost ceramice, personalizate, lui Vlad i-au plăcut tare mult.


Cam aşa a fost la Gherla la MTB Kid Race.

Pe cine am urmărit şi susţinut?

L-am urmărit cu drag pe Akos Farkas, care e un fenomen pentru vârsta lui. L-am urmărit apoi pe Vlad Pop, băiatul lui Dan, care e un copil deosebit, apoi pe Pop Ovidiu Marian, căruia din păcate i-a căzut şaua şi a fost nevoit să pedaleze mai bine de o tură în picioare, mi-o părut rău de el că e un copil bun.

Sper din tot sufletul ca Dan să poată primi un sprijin pe viitor, măcar din partea primăriei de s-ar putea, pentru că omul e plin de idei şi iniţiativă şi cred că merită o mână de ajutor, că altfel face el tot ce trebuie şi îs sigur că va ieşi cel puţin la fel de fain şi în viitor.

Îţi mulţumim Pop Dan Zamfir ţie şi familiei tale, pentru că aţi dovedit că nu trebuie decât pasiune şi dorinţă de a face ceva pentru copii pentru ca lucrurile să iasă absolut deosebit.

Poze am pus mai ales pe Facebook, pentru că erau multe, în două albume:

MTB Kids Gherla 2016 – 1

MTB Kids Gherla 2016 – 2

One Comment

  1. Pingback: Cozia MTB 2016, tura junior | Acăsenii

Comments are closed.