Cozia MTB 2019 – Tura scurtă

Versiunea revizuită a acestei postări se găsește aici:

https://vladfaur.ro/ro/blog/show/cozia-mtb-2019-tura-scurta/

Sâmbătă, în 18.05.2019, am fost la Cozia MTB, la Călimăneşti, la tura scurtă.

A fost al șaselea an în care am participat la Cozia MTB, 4 ani la copii și 2 ani la 15 și 16 ani.

N-am mai găsit loc în parcare după ce am ajuns, așa că am parcat mai departe de start, dar am găsit un loc pentru încălzire.


M-am întâlnit cu destul de multi cunoscuți, printre care domnul Cătălin Verigeanu și Edi Verigeanu care participa si el la tura scurtă.

Am vorbit și cu Vlad Nițoiu, care fusese pe traseu în recunoaștere și știa porțiunile foarte noroioase.

Vlad Nițoiu a fost foarte-foarte fair-play cu mine, el mi-a descris zonele și porțiunile grele sau periculoase exact așa cum au fost ele și nu este prima dată când a fost atât prietenos și fairplay cu mine.

După ce au plecat cei de la Tura Lungă, m-am pus și eu la start, cam în linia a treia. În acest an nu s-a plecat din parc ci de pe dig, ca să nu se închidă toată circulația pe drumul național.

Am mers pe dig până în stațiunea Căciulata, am trecut drumul și acolo s-a dat adevăratul start.

Pe prima urcare, am mers binișor, nu la puterea maximă, un pic mai slăbuț decât anul trecut, numai că anul trecut aveam vârf de formă în Mai, iar acum e pus mai târziu.

FOTO: Cozia MTB

În vârf, am oprit la punctul de alimentare pentru ceva apă și m-a ajuns Vlad, așa că am pornit împreună de acolo, am făcut amândoi prima coborâre, apoi a doua urcare mai mare, iar apoi el mi-a spus cam unde urmează cea mai noroioasă porțiune.

FOTO: Cozia MTB

Noroiul nu era lipicios, să se încarce roata, era doar cât să ajungă la înălțimea crampoanelor de pe cauciuc, așa că, dacă mă uitam la roată, aceasta părea de cursieră, slick, eram și cu Ikon-urile de 2.2, cam groase pentru noroi…

Așa fiind încărcate roțile, am derapat controlat foarte mult și fiind stresat de alunecuș n-am mai știu unde era Vlad, în fața sau în spatele meu, am fost concentrat numai să nu cad, dar oricum m-am răsturnat pe o parte la un șleau.

Într-un final am ajuns și la finish.

FOTO: Cozia MTB

Am primit cu drag medalia de finisher…

FOTO: Cozia MTB

…apoi m-a văzut doamna Dora Minodora, care m-a luat în brațe ca în fiecare an spunând:

-Ăsta e copilul nostru, o crescut aici cu noi!

Am luat locul 10 la general cam din 150, și 4 la categorie. Am fost mulțumit, mai ales că a fost destul de mare categoria, 15-19 ani.

FOTO: cronometraj.ro

Vreau foarte mult să-i mulțumesc lui Vlad Nițoiu pentru ajutor și pentru că e un concurent foarte fair-play.

La Cozia mă duc oricum, cu foarte mare drag, în fiecare an.

Mâine am să plec în tabără la Colibița, la The North Quest – Earn your trails, abia aștept, o să scriu săptămâna viitoare ce aventuri au mai fost.