Cozia MTB 2016, tura junior

Versiunea revizuită a acestei postări se găsește aici:

https://vladfaur.ro/ro/blog/show/cozia-mtb-junior-2016/

Duminică, 22.05.2016, am fost cu dom’ Vladu la Cozia MTB Junior, la Călimăneşti.

Prea multe nu am să-ţi povestesc! Prima dată am venit aici în 2014 şi ţi-am descris cum a fost aici:  „Cozia MTB 2014, tura junior„.

Apoi am fost în 2015, când iar am fost încântaţi şi am descris aici: „Cozia MTB 2015, tura junior„, aşa că mai în glumă mai în serios, mama Vladului îmi zice că suntem un fel de cronicari, aşa, ai concursului. Râd şi-mi impun o moacă serioasă, încercând să par un fel de Ion Neculce al Cozia MTB Junior. Sper că ştii de glumă…

La Cozia am ajuns dimineaţa pe la 8, era senin dar era frig şi bătea un vânt tăios.

Organizatorii tocmai sosiseră, se pregăteau să monteze poarta de start…

Până am ajuns noi jos de pe baraj, gata a fost…

Verificăm traseul cu piciorul, cum facem de obicei, ca downhill-erii…

Aşa! Între timp a apărut Ionuţ Nicola, prietenul de categorie al lui Vlad. Până să schimbe ei două vorbe apare şi Vlad Pop, apoi Akos Farkas, Horea Precup, David Veştemean şi alţi copii cunoscuţi.

Povestesc o vreme cu Pop Dan Zamfir, tatăl lui Vlad Pop şi organizatorul MTB Kid Race Gherla şi-s uimit câte puncte de vedere comune şi păreri similare avem. Ne mai întâlnim ca în fiecare an cu Dumitru Andrei, prietenul din Sibiu, apoi eu plec la capătul urcării să pozez, Vladu rămânând cu mami lui la start.

No, noi veniserăm setaţi mental pentru locul 4, dar şansa a fost de partea lui Vlad duminică. Am încercat să corectăm câteva erori din trecut: alimentaţia, poziţia la start şi sprintul iniţial.

Cu alimentaţia a fost uşor, că după neîmplinirea de la Avrig n-a mai dorit să mănânce burgeri înainte de cursă, de unde rezultă că ne-am atins scopul lăsându-l să facă propriile greşeli.

De poziţia la start s-a ocupat mami dumnealui, care a avut grijă să-l ducă la start din vreme.

Cu sprintul s-a întâmplat ceva, nu ştiu exact ce, după o discuţie pe care a avut-o Vladu pe Facebook cu Patrick Pescaru. Patrick l-a motivat cumva de a reuşit să plece foarte bine, al doilea. A stat acolo până la baza urcării, unde a luat conducerea. După aceea, vreme de patru ture, doar şi-a mărit avansul, terminând primul.

No, a fost hotărât, motivat, sfătuit şi n-a făcut greşeli. La sosire a primit medalia de finisher de la Dora Minodora, preşedinta asociaţiei Cozia Racing Team, organizatorii concursului. Faine medalii şi anul acesta, diferite de cele din ultimii doi ani în formă de farfurie.

După cursă, în aşteptarea premierii, am fost la Mănăstirea Turnu, care e cam la un kilometru jumate de baraj. A fost fain că am vizitat chiliile săpate în stâncă, impresionant, i-au plăcut lui Vlad.

Premierea s-a făcut tot în centru, în Parcul Central.

I-am susţinut cu drag pe Akos Farkas, Ionuţ Nicola, Vlad Pop şi David Veştemean.

Am uitat să-ţi spun că Vlad a fost susţinut şi încurajat de Edy Verigeanu, ocupantul locului 2 anul trecut la categorie, mulţumim din suflet Edy!

No, un concurs superb, numai laude am, ca de obicei. E al doilea titlu la Cozia al lui Vlad, dar anul acesta a fost fascinat de trofeul din lemn de nuc şi de medalia făcută dintr-un pinion adevărat de bicla.

Poze am făcut cam o mie şi le-am pus pe Facebook aici: Poze Cozia MTB Junior.

Foarte-foarte fain, respect Cozia Racing Team!

2 Comments

Comments are closed.