RGT Kids I – 2016

Versiunea revizuită a acestei postări se găsește aici:

https://vladfaur.ro/ro/blog/show/road-grand-tour-kids-i-2016/

Duminică, 24.04.2016, Vlad a participat la Road Grand Tour Kids 1, la București, competiție care face parte din Cupa României la Șosea pentru copii.

Povestea e mai complicată, că ne-am înscris încă din Ianuarie la maratonul de la Făget, la care ne-am fi dus cu mare drag, numai că FRC a anunțat Cupa României la ciclismul de șosea pentru copii și cum noi am fost printre cei care au militat intens pentru implicarea mai mare a federației în ciclismul pentru copii, era o chestiune de bună cuviință să participăm cel puțin la prima etapă.

A fost primul concurs de șosea pentru Vlad Faur. La masa de înscrieri ne-a întâmpinat însuși Alex Ciocan, care i-a ales personal tricoul lui Vlad. Deși concursul a fost fără taxă de participare, în pachetul de concurs a fost inclus un tricou și un sac de umăr Orange, foarte fain.

Am trecut prin procedura de verificare a rapoartelor bicicletei, care s-a făcut, din partea federației, de către domnul Ovidiu Burghelea, un om foarte energic și amabil.

Cursa a fost epică. La start s-a plecat în ordinea înscrierilor, iar cum noi am ajuns târziu, Vlad a plecat din linia doi.

Copii au fost strigați nominal la start, trebuiau făcute șase tururi, dar s-au redus la patru din cauza ploii.

Startul n-a pus deloc probleme, aleea din jurul Arenei Naționale fiind foarte largă, toți cei care au vrut să depășească au reușit. A fost și cazul lui Vlad care după primul tur a ajuns în plutonul fruntaș. Plutonul fruntaș însă a fost unul foarte omogen, format din copii legitimați la CS Olimpia București, lupta s-a dat deci între Vlad și trei „olimpiani”. 🙂

După primul tur Vladu conducea cursa în dreptul porții de start, când băieții de la Olimpia s-au regrupat formând o morișcă de trei persoane, îți spun, foarte-foarte fain de văzut așa ceva la copii, cinste antrenorului lor. Imaginea semnificativă este sus de tot, imagine pentru care mulțumim Events Photographer, exact momentul în care Vladu se uita uimit ce se întâmplă, l-a surprins morișca băieților.

Foto creditul pozei de mai sus aparține Events Photographer,

Lupta s-a dat pedală după pedală, tură după tură, foarte, foarte frumos au colaborat copiii de la Olimpia, a fost o plăcere să-i văd că au tactici și strategii de șosea. Foarte faină întrecerea, foarte faini adversari, o adevărată cursă de șosea.

Vladu a ajuns pe trei, loc de care este deocamdată foarte-foarte mulțumit, mai ales c-a dat mâna cu Alex Ciocan însuși, pe care l-a tot ascultat pe Eurosport, discuția fiind, mai în glumă mai în serios, cam așa:

-Vai, ce bine, mergem la București, dau mâna cu Ciocan!

-Dom’ Vlade, pentru tine e „domnul Ciocan”, că nu te-ai dat cu el în Turul României și în plus trebuie să-ți câștigi dreptul să dai mâna cu el.

Era o glumă, desigur, dar acum râd cu mama Vladului: „Auzi, copilu’ de-aia o pedalat s-ajungă pe podium, de teamă că n-o să dea Ciocan mâna cu el „.

S-au făcut două premieri, una de către Alex Ciocan pentru RGT, alta făcută de Federație pentru Cupa României, acesta este motivul pentru care Vladu are două medalii.

Alex Ciocan a făcut un spectacol frumos cu copiii, a glumit, s-a pozat cu ei, a fost cea mai perfectă zi ploioasă pe care mi-o amintesc.

Foto creditul pozei de mai sus aparține tot Events Photographer, căruia îi mulțumim mult.

Câteva considerații personale:

  1. Alex Ciocan a reinventat ciclismul de șosea în România de unul singur. Respect.
  2. Federația e pe calea cea bună în ce privește ciclismul pentru copii.
  3. Noi suntem fericiți.

Atât. 🙂