Avrig MTB Kids 2016

Versiunea revizuită a acestei postări se găsește aici:

https://vladfaur.ro/ro/blog/show/avrig-mtb-kids-2016/

Sâmbătă 09.04.2016 Vlad Faur a fost la concursul de Triada MTB – Avrig Kids.

Acuma, doar din ce-am citit în presa de specialitate şi câteva interviuri, cred că acest concurs înlocuieşte concursul Geiger Kids, care se organiza în Sibiu în preziua maratonului Geiger. Mie îmi este tare greu să-mi imaginez cum de o primărie cum e cea a Sibiului, poate lăsa o asociaţie care făcea ceva important pentru oraş (concursurile Geiger şi Geiger Kids) să se refugieze în Avrig şi Păltiniş doar pentru că nu are sediul asociaţiei în Sibiu, motiv pentru care mă abţin să-mi exprim o părere…

În fine, tot răul spre bine, am ajuns o mulţime de părinţi şi copii să vizităm Avrig-ul, orăşel pe lângă care doar treceam până acum în drum spre Braşov şi invers. Am fost impresionat de curtea interioară a palatului de vară Brukenthal, unde cu uşurinţă îţi poţi imagina o anume strălucire a vremurilor trecute.

La înscriere am ajuns printre primii, pe la 10. Taxa de participare afişată era 10 lei, dar în ultima clipă s-a hotărât ca înscrierile la copii să fie free.

Am studiat traseul pregătit pentru Campionatul Naţional de XCE, nu foarte dificil, dar rapid. Prima întâlnire cordială, zic, a fost cu Romulus Veştemean, prietenul nostru din Cisnădie care (n-am discutat pe larg), cred că a înfiinţat acolo un club şi se ocupă cu antrenamentul copiilor pasionaţi. Te invit cu drag să-i dai like pe facebook pe pagina Măgura Cisnadie-Ciclism.

Apoi ne-am văzut cu Szilard Bereczki, un om pasionat de parenting şi MTB, ca şi noi, care-şi duce cu mare drag şi pasiune copii peste tot unde sunt concursuri de copii.

În fine, ne-am văzut cu Pop Dan Zamfir, organizatorul concursului pentru copii MTB Kid Race Gherla, care în acest an se va organiza în 15 Mai. Te invit să-i dai like la pagină şi să mergi cu copilul la concurs acolo, e un om foarte inimos.

Înainte de start ne-am văzut cu Ionuţ Nicola şi cu Marius şi Patrick Pescaru. Marius e un tip tare prietenos, dispus să discute cu tine cu orele despre copii, antrenamente, ciclism, ture şi ce-ai mai vrea tu, un om tare plăcut.

Circuitul a fost de aproximativ 700 m, acelaşi pentru toţi copiii. De la start se intra în curtea Palatului pe niste serpentine pe plat, o scurtă coborâre abruptă pe un plan înclinat de lemn, o urcare de cca. 10 m pe pietriş, în curbă, dar pietrişul era acoperit cu o mochetă, o coborâre pe asfalt de 50 de m şi o urcare a aceleiaşi şosele, pe o pantă de cca. 3%, un traseu rapid, ţi-am pus track-ul la început.

În acest an, pentru că are 13 ani şi e la categoria 13-14 ani (Copii A), obiectivul lui Vlad este clasarea în primii 5, aşa că nu pot spune că nu şi-a atins obiectivul, dar doar cu noroc, pentru că Patrick Pescaru n-a dorit să mai participe la concursul de copii, iar dintre cei buni a lipsit Rareş Alecu, care fără îndoială ar fi fost abonat la podium.

Vlad a pedalat mult sub potenţial din motive diverse, unul dintre ele fiind o pizza şi doi hamburgheri de casă în preziua concursului şi alţi doi hamburgheri de casă la micul dejun. Natural, n-a avut energie nici pentru sprint nici pentru căţărare, iar în tura 4 cred, s-a şi enervat când era evident că pierde şi locul 4.

Suntem dintre părinţii care nu se ceartă cu copilul, îl lasă să-şi tragă singur concluziile din consecinţe, aşa că, după ce i-am spus frumos că burgherii nu-s cea mai bună soluţie şi el a spus că ştie ce face, l-am lăsat să facă ce vrea. În fine, obiectivul lui a fost atins deci, dar doar cu mult-mult noroc.

La Copii A a câştigat Mihai Ciufu legitimat la Bikexpert, cum ne-am aşteptat în condiţiile descrise, din păcate nu ştiu cine e copilul de pe locul 2, iar pe trei a ieşit Ionuţ Nicola de la Fitline, care şi-a făcut temele temeinic în acest an, felicitări tuturor.

Cronometrarea n-a mai fost cu cip ca anul trecut la Geiger, dar n-au existat probleme. Turele au fost cam aşa (cu aproximaţie):

5-6 ani: 1 tură, 7-8 ani: 3 ture, 9-10 ani: 4 ture, 11-12 ani: 4 ture, 13-14 ani: 5 ture.

Băieţii şi fetele au plecat împreună, clasamentele au fost separate, cu o excepţie, la o categorie la care erau mai multe fete, nu mai ştiu, cred că 9-10 ani.

No, un concurs frumos!

Albumul nostru de poze e pe Facebook.