Sezonul de ciclism 2017

A mai trecut o iarnă, primăvara se apropie, așa că vine și vremea antrenamentelor outdoor, dar și a licențierii. Vlad s-a licențiat pentru al doilea an la Federația Română de Ciclism, lucru de care e încântat nevoie mare.

Procedura a fost identică cu cea de anul trecut, taxa de licențiere la copii este în acest an de 20 RON, procedura a durat o săptămână, totul s-a făcut de acasă, din fotoliu, foarte-foarte fain.

Anul trecut, cred eu, ciclismul pentru copii a început să se așeze pe o bază care promite o evoluție solidă în timp. A fost un an în care am putut vedea răsărind, din nimic parcă, o schiță de proiect care va atrage tot mai mulți copii spre sportul cu pedale, prin organizarea Cupei României pentru copii la șosea precum și a campionatelor de șosea (contratimp, fond) și MTB și cred că dacă FRC va continua pe aceeași linie și în acest an, poate gândind și o cupă de MTB la copii (tehnic, mai ușor de organizat decât cea de șosea), succesul va fi mai mare decât în anul care s-a dus.

Vlad va insista tot mai mult pe MTB în acest an.

Competițiile pentru copii sunt încă puține, pentru noi câteva constante vor rămâne, pentru că Vladu face peste puțin timp 14 ani și e un fel de a-și lua adio de la copilărie. 🙂

Nu vom lipsi așadar de la Cozia Junior, vom merge la Junior Bike Race la Ciugud dacă se va mai face, ne gândim la Maratonul Vinului și Topoloveni Summer Tour.

Nu vom lipsi de la King of the Offroad la Păltiniș, în 8 Iulie, locul în care măsurăm progresul anual, apoi, probabil Câmpina Open MTB și BikeXpert Alpine Challenge dacă vor avea secțiune pentru copii.

În funcție de competițiile care mai apar, vom alege cursele de MTB grele în defavoarea celor câștigabile.

La șosea vom merge puțin, probabil la 2-3 curse, doar ca parte din antrenament și pentru ca Vlad să se revadă cu prietenii dragi pe care și i-a făcut anul trecut.

Așteptăm și noi, ca dealtfel întreaga suflare părintească din ciclism, data Campionatelor Naționale pentru Copii, pentru proiectarea vârfurilor de formă.

Cam atât azi, am vrut doar să-ți spunem că vine primăvara și că e vremea să-ți licențiezi copilul, că e cea mai sigură cale de a pune și tu un umăr la ciclismul românesc.

Nu uita de calendarul nostru de ciclism pentru copii, care îți poate fi de ajutor.
Să fii bine!