Movilele Blăjelului 2017

Versiunea revizuită a acestei postări se găsește aici:

https://vladfaur.ro/ro/blog/show/movilele-blajelului-2017/

Sâmbătă, 01.07.2017, am fost cu dom’ Vladu la Blăjel, la maratonul denumit Movilele Blăjelului, prima ediție.

Așa cum ți-am mai spus, din această toamnă n-am să mai scriu, că e un pic nefiresc să-ți relatez eu ce-a făcut Vlad la curse, probabil de la toamnă îți va spune el, dacă va dori, până atunci însă suntem „sub contract”, sunt obigat să-ți zic… 🙂

Ziua în care Vlad a făcut 14 ani a fost o zi foarte fericită pentru noi, odată pentru că putea circula în sfârșit în condiții de legalitate pe șosele, apoi pentru că am reușit să ne eliberăm din coșmarul românesc al concursurilor pentru copii… Coșmar, pentru că se găsesc puține competiții de copii și nu se poate ajunge la un standard minim pentru ele…

No, având 14 ani, fericiți, am decis să nu mai mergem la competiții de copii ci să încercăm, fără stres, tura scurtă de la maratoane nu prea dure, pentru a se obișnui Vlad cu marcajele, cu mersul independent pe traseu, să-și poată dezvolta propriile strategii de cursă, dar mai ales să se distreze și să-și facă noi prieteni.

Inițial ne-am gândit să mergem la Moneasa MTB Maraton, dar văzând Movilele Blăjelului ne-am răzgândit pentru că era mai aproape și parcă nu era atât de dur.

Ce-o fost fain, o fost că s-a organizat și o tură de recunoaștere în care Vlad s-o împrietenit cu ceva lume și i-o și plăcut mult.

În fine, ajungem sâmbătă dimineața la Blăjel, o localitate foarte apropiată de Mediaș. De fapt, porțiuni din acest maraton au fost parcurse cu ani în urmă în cadrul Maratonului Medieval Mediaș, o cursă faină tare care se mai organiza acum câțiva ani și îmi amintesc că avea mare succes. Avea parcă și noroaie legendare!! :))

La înscrieri ne întâlnim cu Andy și Ovidiu Ciobanu, vechi prieteni, oameni care ne-au susținut foarte mult de-a lungul timpului și la care ținem mult de tot…

…tot acolo, ne vedem cu Marius și Mario Pescaru. Marius a avut mereu o vorbă bună pentru Vlad, ne bucurăm mult să-i vedem. Aflăm de la ei că Patrick e în deplasare cu lotul național, după succesul de la campionatele nationale de Cadeți, ne bucurăm din tot sufletul.

Știi că mie îmi place să fac poze la curse, dar îmi place să le fac de pe traseu, nu de la Start/Sosire, astfel că am găsit un drum care ducea în Romanești, chiar lângă biserică, unde se închidea bucla de la traseul scurt.

Acuma, în ciuda efortului organizatorilor, tot se mai găsea câte o mașină pe traseu, astfel că primul concurent apare dintr-un nor de praf, era, cum ne așteptam toți, Timotei Păcurar, de la Merida. Timotei este unul din cei doi cicliști români pe care Vlad îi admiră mult, celălalt este Roberto Burța.

…la un minut de Timotei, ca o vijelie, David Cristea, de la 14-17 ani. N-a fost deloc o surpriză pentru că am avut ocazia să-l pozăm pe David și la Maratonul Vinului la Urlați și am fost impresionați, e un nume care s-a impus ferm în acest an și-o va mai face, este evident.

După David au venit Francisc Sarosi și Marius Cociuba…

…apoi Alexandru Mareș.

…și Marius Pescaru.

… a urmat Roland Szaniszlo…

…și Radu Negru, un vechi prieten pe care și l-a făcut Vlad la King of the Offroad. la Păltiniș, anul trecut.

…foarte tare venea Paul Puiu….

Vlad și-a găsit un partener cu care a colaborat o bună bucată de drum, Răzvan Hanga, cu care a dus trenă succesiv, Vlad îi mulțumește foarte mult.

…în plutonul de urmărire erau oameni buni, experimentați, care știau că nu trebuie să se grăbească încă, respectiv Cosmin Oprea, cu care Vlad s-a împrietenit și dl. Fogoroș cu care Vlad a urcat peretele de la Jina, într-o tură organizată de Tură în Natură.

Cam în 30 de minute de la acest moment, David a reapărut la Biserica din Romanești după bucla de 12 km prin Deleni.

…a urmat Francisc Sarosi…

…Alexandru Mareș…

…Roland Szaniszlo.

…apoi Cosmin Oprea, dl. Fogoroș și, spre uimirea mea… Vlad Faur.

Am așteptat o vreme, apoi am ajuns la timp la sosire cât să-l pozez pe Vlad trecând linia.

N-a trecut mult și a apărut Timotei, care a câștigat tura lungă…

Vlad a ieșit pe doi la categorie și 7 la general, absolut neașteptat, nu ne dusesem acolo pentru vreun podium ci pentru experiență și distracție, așa că am fost cu atât mai fericiți…

Ne-am bucurat că a fost pe podium și Cosmin Oprea la categoria lui, de asemenea Marius Pescaru care și-a câștigat categoria.

Cam așa a fost la Blăjel, prima ediție.

Vlad a spus că nu a avut nici un fel de problemă pe traseu, au fost voluntari în toate intersecțiile, punctele de alimentare au fost ok, totul bine marcat, pentru organizare zice că nu are nimic de reproșat. Mulțumim și noi pentru șansa de a petrece un weekend fain la Blăjel.

Vlad le mulțumește în mod special lui Cosmin Oprea și Răzvan Hanga pentru că l-au ajutat mult în cursă!

Bineinteles, avem poze, care-s multe si de aceea se regăsesc pe Facebook.

Să fii bine!!

PS. Dacă ești un tip căruia nu-i place să-i apară numele pe o relatare de cursă ca cea de față scrie-mi un comment și șterg orice referire nedorită.

One Comment

  1. Felicitari din nou Vlad!
    Locul 2 la categorie si mai ales 7 la general impune respect. Felicitari din nou si… sper sa ne vedem sanatosi sambata la KOM Paltinis 😉

Comments are closed.