Movilele Blajelului 2020

În 06.09.2020 am participat la maratonul Movilele Blăjelului, în satul Blăjel, lângă orașul Mediaș.

În anul 2019 puteam să mă bat pentru un loc pe podium la campionat pentru că eram foarte bine pregătit, dar nu aveam club, așa că nu m-am putut prezenta.

În acest an, în tabăra TNQ ReQuest vorbeam cu domnul Robert Dobai despre un club. Dumnealui a vorbit cu domnul Timotei Păcurar, care a vorbit cu domnul Cosmin Vandor, președintele clubului și așa am reușit să mă legitimez la clubul Next Sports din Blăjel. Le mulțumesc foarte mult că m-au ajutat.

Fiind legitimat la Next Sports, nu puteam lipsi de la maratonul Movilele Blăjelului, unde aveam să îmbrac pentru prima dată tricoul clubului.

La start m-am pus nu foarte în față, ci acolo unde am simțit că îmi e locul în acest an, dar am plecat bine.

La biserica din Românești, care e pe la jumătatea cursei, am ajuns cam cu 2-3 minute mai târziu decât aș fi dorit, dar am simțit că dau mai bine.

Finalul a fost la sprint, cu încă 3 colegi de club, sprint pe care l-am câștigat. Am fost surprins că am sprint, că eu nu dădeam prea bine pe final de cursă.

La final mi-am luat luat medalia de finisher…

Undeva, prin pădure, un roi de insecte care semănau cu viespii, m-au atacat, nu numai pe mine. Era o insectă colorată ca un viespe, dar care nu înțepa cu un ac, ci mușca cu niște colți, abia am scăpat de ea, iar după mușcătură mi-a amorțit mâna.

La sosire mama m-a dus la punctul sanitar, unde m-au dat cu ceva și mi-au spus c-o să mă doară cam două zile. Mai târziu, pe Strava, am vorbit cu domnul Willy din Târgu Mureș care mi-a spus că și dumnealui a fost mușcat de picior.

La final am fost bucuros c-am început să dau mai bine, aproape ca înainte de operația la picior.

La general am fost pe 9, la categorie pe 4, atât am putut în acest an.

Pozele făcute de tata la Romanești sunt pe la noi pe facebook.