Dobra-Jina cu Tură în Natură 2017

Versiunea revizuită a acestei postări se găsește aici:

https://vladfaur.ro/ro/blog/show/dobra-jina-cu-asociatia-tura-in-natura/

Duminică, în 28.05.2017, am fost într-o tură cu asociația Tură în Natură din Sibiu.

Asociația a lansat o invitație de tură „în natură”, care cuprindea și cățărarea Dobra-Jina. Fiind în prima mea săptămână din programul de pregătire pentru Campionatul Național de MTB de la Cisnădie am decis cu ai mei să mergem în această tură, ai mei cu mașina de însoțire, desigur.

Am ajuns astfel în parcul central din Miercurea Sibiului.

Încet-încet lumea a început să vină și am întâlnit și oameni cunoscuți.

După ce ne-am strâns cu toții s-a plecat pe șosea spre satul Gârbova. În poza de mai jos este urcarea din Gârbova spre Reciu.

După ce am trecut de Reciu și Câlnic am urcat spre satul Dumbrava.

Din Dumbrava am coborât în Săsciori unde am intrat fiecare la un mic magazin pentru hidratare.

De-acolo, când am început să urcăm pe Transalpină s-a format un pluton cu care ne-am încălzit pe urcarea de la Căpâlna.

La intrarea în Șugag am oprit la restaurantul benzinăriei unde multă lume a băut cafea, iar eu mi-am luat un suc.

Ajuns în satul Dobra, pentru că mă simțeam în formă, n-am mai așteptat regruparea de la baza segmentului ci am atacat direct.

La izvorul de pe urcarea Dobra-Jina tata ne aștepta pentru hidratare și mama ca să-mi facă poze și galerie. Acolo am aruncat bidonul și am primit apă foarte rece de la izvor.

Imediat după izvor, pe ultima serpentină, am simțit un impuls puternic în picioare, după ce mi-a ajuns la nas un plăcut miros de mici. Eu speram că acel miros vine din vârful urcării, de la chioșcul de înghețată. Din păcate n-a fost așa cum am sperat, dar în acest fel am ajuns la finalul segmentului.

În Jina am făcut o pauză de regrupare, timp în care am urcat tura pe Strava și am văzut că mi-am bătut recordul personal.

În Poiana Sibiului o parte din noi am luat-o spre Miercurea Sibiului, alții către Săliște, astfel că am făcut aici poza de final, chiar la intersecție.

După ce am ajuns acasă, asociația Tură în Natură a publicat rezultatul concursului de pe cățărarea Dobra-Jina, eu fiind declarat câștigător.

M-am bucurat, pentru că era, cum am mai spus, prima săptămână din programul pentru Naționale și am simțit că pornesc cu dreptul. 🙂

Mulțumesc Asociației Tură în Natură că m-au primit la tura lor.

Întregul album se găsește pe pagina noastră de Facebook.

Vlad Faur

One Comment

  1. Pingback: Dobra-Jina Climb 2018 | Acăsenii

Comments are closed.