Dobra-Jina Climb 2018

Versiunea revizuită a acestei postări se găsește aici:

https://vladfaur.ro/ro/blog/show/dobra-jina-climb-2018/

Duminică, 27.05.2018, Vlad a participat la tura anuală organizată de asociația Tură în Natură din Sibiu: Dobra-Jina Climb.

Bună să-ți fie inima, sunt eu Cristi Faur, hăl bătrân, cum s-ar zice!

Vlad m-a rugat să-ți povestesc eu cum a fost la Dobra-Jina Climb anul acesta din mai multe motive, primul ar fi că asta este săptămâna cu banchetul de sfârșit de clasa a opta, predat cărți, cumpărat ținute, învățat formule și încă multe altele. Altul ar fi că n-a dat cum ar fi vrut și nu-i place să vorbească despre asta. 🙂

Nu mai scriu ca pe vremuri, m-am detașat cumva, încerc să mă desprind de Vlad încet, pe măsură ce personalitatea i se formează, să-l las tot mai independent, mai EL, să fiu poate doar umbra care-l prinde de mână când e gata-gata să cadă, dacă cumva se întâmplă, cum e cazul acum.

Așa cum poate știi, Vlad a câștigat ediția de anul trecut a cățărării pe Jina. Surpriza mare a fost când, înainte de tură, Daniel Costea, organizatorul turei, i-a înmânat trofeul pentru anul trecut, un trofeu foarte frumos.

A fost bucurie mare pe Vlad la start, apoi plutonul s-a pus la drum, un pluton destul de mare, peste 40 de participanți.

Pe cățărarea de la Reciu, Vlad se distrează cu doamna Cora…

…mai târziu, înainte de coborârea în Săsciori, se complimentează cu alt vechi prieten, Claudiu Moldovan.

Daniel Costea, omul din spatele asociației Tură în Natură și al turei despre care vorbesc….

După un mic accident suferit de o fată pe cățărarea de la Dumbrava, de unde am fost nevoit să asist cu mașina un participant, am prins din nou plutonul la benzinăria din Șugag.

Daniel Costea m-a rugat să trasez o linie exact pe începutul segmentului, ceea ce am și făcut, cu ajutorul vechiului meu eTrex, dar prin asta n-aș vrea să se înțeleagă cumva că am fost co-organizator la această tură, doar m-am oferit ca mașină de asistență, având în vedere că tot îl însoțeam pe Vlad.

Cățărarea a început tare, Vlad și Sebi Cociuba s-au desprins puțin, dar până la a doua serpentină Vlad a rămas în urmă, era evident că e ceva cu el, s-a sufocat, neașteptat aș spune, a avut o zi rea.

Bineînțeles că nu s-a dus să câștige și anul acesta, noi îl pregătiserăm psihic pentru eventualitatea, extrem de  probabilă, de a nu fi primul, dar cred că nu se gândea că n-ar reuși să-și îmbunătățească recordul personal care era vechi de exact o lună, 21m13s, pe 28 Aprilie 2018. Copilul chiar numărase cam ce români ar mai fi în fața lui: Țvetcov, Crista, Grosu și Sdrailă (i-am numărat și eu și mai era Sebes Szabi).

Acuma, în Aprilie el își îndeplinise și cele două ținte de pe Jina, ba chiar peste așteptări, iar obiectivul declarat de azi era să-l ajungă pe Sdrăilă, de care e la 8 secunde, teoretic nu trebuia să fie greu să recupereze 8 secunde mai ales în cadru organizat, când adrenalina e mai mare…

Lucrurile n-au stat prea roz însă, după ce a fost făcut de Sebi ritmul i-a scăzut, a scăzut cadența și-a mers mai mult în forță, ce-a mai simțit Dumnezeu știe, dar timpul scos a fost mai slab decât anul trecut chiar, 24m27s.

La finish era cu lacrimi în ochi:

-Am fost înfrânt!

-Mai lasă-mă dom’le cu înfrângerile, îl încurajez eu lipsit de tact.

Sebi îi vorbește foarte frumos:

-Sunt zile și zile, azi poate am avut eu o zi bună, poate ai avut tu o zi proastă, antrenează-te mai mult și n-o să mai ai căderi, nu poți da tot timpul ce ai mai bun…

Acasă e fericit totuși că n-a fost retrogradat încă în clasament, e tot pe 63 și mai e mult până în toamnă, 8 secunde se pot ele recupera… 🙂

Altfel, a fost o tură foarte frumoasă, cu poză de grup ca de obicei.

Examenele lui Vlad sunt în 11 și 13 Iunie, teoretic n-ar trebui să mai mergem nicăieri până atunci, numai că Vlad a primit de la domnul Gligor Lucian (Veloprieteni Târgu Mureș) invitația de participare la UMF Bike Days, la XCP, și dacă Vlad se simte bine o să mergem la Mureș în 3 Iunie, dar cu o abordare soft, fără competitivitate, fără pretenții la podium, fără riscuri pe coborâri, în regim de antrenament ușor.

Alte poze se găsesc la noi pe Facebook.

Zile bune!

Cristi Faur