Indispensabila

Versiunea revizuită a acestei postări se găsește aici:

https://vladfaur.ro/ro/blog/show/10indispensabila/

Sâmbătă am tras două ture faine care ne-au făcut o reală plăcere. Prima dintre ele se cheamă „Indispensabila”, pe ruta integral ciclabilă:

Valea Ighielului (intersecția cu Valea Ouălor) – Iezerul Ighiel – Poiana Albii – vf.Strigleu – Dealu Dadului – Valea Ouălor – Valea Ighielului

Sâmbătă, deci, pentru că Vladu avea școală (recuperare de la minivacanța de 1 Mai), l-am așteptat cu biclele pe mașină cam pe la 12. La 13 eram pe Valea Ighielului, la intersecția cu Valea Ouălor. Tura asta era indispensabilă, pentru că trebuia să știm cum arată Valea Ouălor înainte de a purcede să o urcăm. Na că ți-am spus un secret, dar nu prea mare, pentru că nu e singurul motiv pentru care se numește așa. Vei afla la sfârșit, când terminăm de făcut puzzle. 🙂

Oprim deci sub copacul de la intersecția cu Valea Ouălor, apoi facem o mică ședință tehnică cu hartă, ca să nu pedalăm pur și simplu, că n-are sens.

Acuma, despre urcarea de aici până pe Strigleu, trebuie să știi că am mai facut-o anul trecut, am descris-o noi aici: http://www.acasenii.ro/2012/06/24/acasenii-pe-muntele-bucerzii/. Acum doi ani, am mai fost de asemenea în Poiana Albii până aproape de Poiana Ascunsă într-o tură descrisă aici: http://www.acasenii.ro/2011/06/20/la-iezerul-ighiel-si-poiana-ascunsa-cu-biclele/.

Diferența între 2011-2012 și 2013 este că de această dată Vlad a urcat până pe Strigleu numai pe bicicletă, fără pushbike. Bineeee măăă!

Suind pe Valea Ighielului, oprim la un izvor.

Și fără mare greutate ajungem la Iezer.

Nu zăbovim decât de o poză, apoi ne punem pe urcat, până când Poiana Albii se vede dintre copaci.

Mai jos este Poiana Albii, văzută de pe Dealu Albii. Observi drumul perfect ciclabil.

De lângă vf.Strigleu ne dăm drumul în dreapta, de unde vedem abruptul Trascăului.

Ba chiar vedem o mare parte din Metaliferi.

După ce ne-am mirat de toate aceste minunății, trecem pe lângă Dealu Dadului și fix unde e ieșirea spre vf.Curetului facem iar dreapta pe Valea Ouălor. Valea Ouălor este oarecum agresivă, dacă nu stăpânești bine tehnica derapajului mai bine o faci mai încet, că are porțiuni de pietriș.

În final, ajungem la intersecția cu Valea Ighielului, adică la mașină. De acolo punem biclele sus și… urcăm la Iezer, că mai avem o tură chirurgicală de făcut astăzi, dar despre toate astea povestim mâine.

Pozopovestea dacă dorești s-o vezi se găsește la noi pe Picasa.

Dacă îți plac acăsenii și vrei să te ții informat, poți da like paginii noastră de Facebook: https://www.facebook.com/acasenii.ro

Trăiește intens! 🙂
Acăsenii

NOTĂ: Track-ul a fost înregistrat cu un GPS Garmin Etrex Vista HCx și are strict rol de documentare, nu îți recomand să mergi după el cu bicicleta și nici nu sunt responsabil dacă o vei face și pătești ceva!

Save

2 Comments

  1. Pingback: Ciclo Cimec Cluj | Alex Imreh

  2. Pingback: Ciclo Cimec – Trascău.Ro

Comments are closed.