Dosul Secului

Versiunea revizuită a acestei postări se găsește aici:

https://vladfaur.ro/ro/blog/show/23dosul-secului/

În 08.09.2013 am făcut o tură în Trascău, cu Dom’ Vladu, cam așa:

Colțu Pleșii – Valea Inzelului – Dealu Tarcăului – Dealu Runc – sub vf.Geamănului – Superbissima – Dealu Frinca – La Bulz – Valea Drăgoiului – Colțu Pleșii

De fapt tura a fost mai lungă, ca multe altele făcute de noi, pentru că am plecat din Poiana Aiudului și am suit întreagă Valea Inzelului, dar pentru proiectul de anul ăsta reținem plecarea ca fiind de la Colțu Pleșii, adică intersecția dintre Valea Inzelului și Valea Drăgoiului…

Ne-apucăm deci și suim în continuare pe Valea Inzelului, o vale foarte faină și ciclabilă integral. La un moment dat, la niște serpentine faine privim în urmă spre Piatra Butanului și Colțu Pleșii.

Aproape de ieșirea din vale Vladu face inspecția unei gospodării străvechi, unde se mai găsește o sanie demontabilă agățată de perete. Ne place, am mai văzut și care agățate așa, apreciem tare mult inventivitatea străbunilor.

În fine, ieșim în drumul Aiud-Brădești, mai la Nord un pic de Pleașa Râmețului unde facem pauză de hidratare și alimentare.

Urcăm serpentinele alea faine până pe Tarcău, de unde mi-am dat eu drumul ieri. Tot pe-acolo ne dăm drumul și azi.

Ei… mai știi că-ți vorbeam zilele trecute de un pushbike criminal până în Florești? Ăsta-i, din poza de mai jos!

E o porțiune de 300 de metri unde a fost drum dar nu mai e folosit și zona are aspect de junglă. Pe jos e jgheab de pietre acoperit cu vegetație, te rog eu să nu disperi dacă mergi pe-acolo, se termină mai repede decât crezi!

Ajungi în Florești apoi cobori Dealu Runc, mai mergi ceva pe curba de nivel și ajungi în șaua dintre vf.Geamănului și vf.Secului, la crucea care definește urcarea „Superbissima”.

Stăm ce stăm la cruce apoi dăm în Superbissima, urcarea pe Dealu Secului definită pe Strava de către mine, ieri.

-Segment!, îi strig lui Vlad.

Dom’ Vladu atât așteaptă ca s-o taie ca din pușcă la deal… Frumoasă Superbissima. Superbă la superlativ adică, ți-am mai povestit de ea ieri, mai vezi și în pozopovestea de azi, către final.

Mă țin greu de Vlad care ajunge King Of the Mountain.

Răzvan, nu zâmbi !! 🙂

-Bine Vlad!, strig.

Dăm în Dealu Frinca unde facem dreapta. După două mici ezitări ajungem pe coborârea spre Valea Drăgoiului, pe teren cunoscut deci, pentru că Valea Drăgoiului am suit-o când am făcut Combinata Alpină. Ți-am filmat ieșirea, vei remarca că Vlad s-a ales cu o pană pe coborârea destul de dură…

 

După ce-am făcut pana am coborât Valea Drăgoiului. Am filmat integral coborârea, poate părea plictisitoare, dar e utilă dacă vrei să urci pe-acolo, ca să evaluezi cățărarea…

Una peste alta, a fost o tură de 34 de km în total, din care am împins doar 300 de metri în jungla din Florești și 200 de m la vale, înainte de intrarea în Valea Drăgoiului, pentru că era încă prea abrupt și pietros pentru Vlad.

Mountainbike, frate!

Pozopovestea dacă dorești s-o vezi se găsește la noi pe Picasa.

Dacă îți plac acăsenii și vrei să te ții informat, poți da like paginii noastră de Facebook: https://www.facebook.com/acasenii.ro

Trăiește intens! 🙂
Acăsenii

NOTĂ: Track-ul a fost înregistrat cu un GPS Garmin Etrex Vista HCx și are strict rol de documentare, nu îți recomand să mergi după el cu bicicleta și nici nu sunt responsabil dacă o vei face și pătești ceva!

Save

5 Comments

  1. Razvan nu a zambit. A ras din tot sufletul!!!
    Doamne, ce mentiune ai putut sa faci! Ma duc la culcare cu zambetul pe buze.

  2. Pingback: Ciclo Cimec Cluj | Alex Imreh

  3. Pingback: Ciclo Cimec – Trascău.Ro

  4. Pingback: Track-uri GPS – TurdaTurism.RO

  5. Pingback: Cicloturism – TurdaTurism.RO

Comments are closed.