Cercul Interior

Versiunea revizuită a acestei postări se găsește aici:

https://vladfaur.ro/ro/blog/show/12cercul-interior/

Sunt răcit, abia dacă pot respira, parcă numa’ de biclă n-aveam chef.

Totuși, în 06.05.2013 dimineața, îl văd pe Dom’ Vladu punându-și deja cunoscutele lui genunchiere. Gândesc lent, ca pentru opt dimineața: Chiar eu? Chiar azi?

Într-un final mă echipez alene și încarc în GPS cea mai ușoară tură (în Trascău, desigur) pe care o găsesc, adică cu urcarea de „numai” 800 de m. 🙂

Hotărâm deci să deschidem un nou front de atac, așa că pornim pe ruta:

Țelna – Valea Țelnei – Valea Văilor – șaua dintre Dealu Stânii și vf. Curetului – Dealu Stânii – Dealu Pleșii – Țelna

Cum spuneam, sunt răcit, dar imediat ce ieși din Țelna drumul urcă oarecum constant, deci mă încălzesc și mi-e mai bine.

Undeva pe Valea Țelnei Vladu e încântat de ingeniozitatea oamenilor de a aduce pârâul la drum.

Urcăm mult și uneori greu, dar frumos. Ai multe serpentine de făcut, deci urcușul nu e de nefăcut. Practic în această tură am stat în pedale tot timpul, tura e integral ciclabilă. După o vreme ajungem în locuri în care pădurea se rărește și valea se alină.

Mergi așa către șaua dintre vf.Curetului și vf. Dealu Stânii, pe drum înierbat. În cale îți răsare Piatra Grohotișului, Piatra Bulzului și mai apoi Dealu Bestan și vf.Runcului.

În poza de mai jos, Vladu se repede direct către Dealu Stânii…

Spre Țelna coborâm oarecum abrupt.

Bucuria lui Vlad că a mai terminat o tură.

Cam așa am mers în 6 mai. Am văzut lucruri faine, cum ar fi Piatra Craivii din diverse unghiuri, Piatra Grohotișului pe care am fost deja, vf. Curetului. În pozopoveste sunt mai multe. Mamă ce răcit sunt… 🙂

Pozopovestea dacă dorești s-o vezi se găsește la noi pe Picasa.

Dacă îți plac acăsenii și vrei să te ții informat, poți da like paginii noastră de Facebook: https://www.facebook.com/acasenii.ro

Trăiește intens! 🙂
Acăsenii

NOTĂ: Track-ul a fost înregistrat cu un GPS Garmin Etrex Vista HCx și are strict rol de documentare, nu îți recomand să mergi după el cu bicicleta și nici nu sunt responsabil dacă o vei face și pătești ceva!

Save

3 Comments

  1. Cu scuzele de rigoare -- dar am avut doua luni, cum sa le spun, „mai intense” -- deabia acum am reusit sa va vizitez blogul. Dar am fost rasplatit pentru ca am inceput sa ma dumiresc in ceea ce consta planul vostru de anul acesta. Tineti-o tot asa! Raciti sau nu. De preferat, „nu”.

  2. Pingback: Ciclo Cimec Cluj | Alex Imreh

  3. Pingback: Ciclo Cimec – Trascău.Ro

Comments are closed.