Astenica

Versiunea revizuită a acestei postări se găsește aici:

https://vladfaur.ro/ro/blog/show/04astenica/

În 05.07.2013 am tras o tură cu Vladu în Trascău cam așa:

Lunca Meteșului – Podu Măgurii – Poiana Măgurii – La Prepelice – Lunca Meteșului

No, deci… aveam parcă ceva de terminat pe Valea Ampoiței, era ceva ce lipsea ca să epuizăm posibilitățile de ture MTB de pe Vale. Tot uitându-ne pe harta Trascău Sud de la Dimap am ajuns la concluzia că ultima piesă rezonabilă în puzzle-ul de pe valea asta e fix această tură.

Desenând tura, constatăm avantaje și dezavantaje. La dezavantaje ar fi fost cei 1.8 km de pushbike, la avantaje cei 7 km de coborâre tehnică, dar cum Doamne să faci omletă dacă nu spargi ouăle?

Ducem deci biclele pe șosea până în Lunca Ampoiței. De-acolo pedalăm frumos cale de câțiva km pe Valea Lunca Meteșului până întâlnim saivanul de unde știi că întâlnești marcajul cruce albastră ce vine din Valea Feneșului și suie pe Ciumerna. De-aici, pe Ciumerna am fost, ne rămânea să explorăm sensul opus. Facem deci stânga de la saivan, trecem valea și începem să împingem biclele la deal. Nu e greu deloc, iar faptul că poți privi spre Ciumerna e prilej de mare bucurie, pentru că identificăm Poiana Hăldăhăii și mai în dreapta ei dealul Podu Horai, care știi că străjuiește Valea cu Cai, ce coboară de pe Ciumerna la Iezerul Ighiel:

Bun! Urcușul la vârful Poiana Măgurii pe dealul denumit Podu Măgurii are două pante. Urci pe prima, relativ domoală, ajungi pe un fel de platou, cotești puțin dreapta până într-o șa, apoi împingi criminal cale de 10 minute.

Pe Poiana Măgurii găsești potecă. Ori pe potecă, ori la liber e cam greu de pedalat, pentru că solul e plin de mușuroaie. Mai bine mai împingi pe plat circa 500m, timp în care admiri în dreapta Cheile Feneșului, Valea Feneșului, Dealu Feneșasa, no, de-astea.

Acum, serios, tu chiar credeai că te pun să împingi bicla doi km fără să ai nimic de văzut? 🙂

Glumesc desigur…

Din Poiana Măgurii ai coborâre, inițial prin pădure, mai apoi la cer liber către Prepelice, Îți pun filmarea ca să-ți faci idee cum e:

Apoi ajungi în Prepelice, loc pe unde-și fac veacul vânătorii, deci Vladu caută tuburi goale de cartușe, fără succes  de data asta. Din Prepelice altă coborâre, pe forestier, te duce în satul Lunca Meteșului:

Ok, deci, pentru noi, gata cu Valea Ampoiței pe anul ăsta… 🙂

Pozopovestea dacă dorești s-o vezi se găsește la noi pe Picasa.

Dacă îți plac acăsenii și vrei să te ții informat, poți da like paginii noastră de Facebook: https://www.facebook.com/acasenii.ro

Trăiește intens! 🙂
Acăsenii

NOTĂ: Track-ul a fost înregistrat cu un GPS Garmin Etrex Vista HCx și are strict rol de documentare, nu îți recomand să mergi după el cu bicicleta și nici nu sunt responsabil dacă o vei face și pătești ceva!

Save

2 Comments

  1. Pingback: Ciclo Cimec Cluj | Alex Imreh

  2. Pingback: Ciclo Cimec – Trascău.Ro

Comments are closed.