Tura Drogului

Versiunea revizuită a acestei postări se găsește aici:

https://vladfaur.ro/ro/blog/show/14tura-drogului/

În 04.07.2013, la numai o zi de pauză după explorarea crestei dintre Valea Țelnei și Valea Bucerzii, am tras o altă tură, zicem noi originală:

Bucerdea Vinoasă – Valea Bucerzii – vf.Drogului – vf.Sfredelașu – vf.Fabian – Piatra Craivii – Craiva – Bucerdea Vinoasă

UPDATE 2018: În 2018 ieșirea pe drumul descris de noi nu mai este practicabilă, ne-a anunțat Alina: „Zilele trecute am fost pe traseul vostru insa iesirea pe marcajul banda rosie e aproape imposibila. Au trecut cativa ani de cand ati fost voi si acum acele drumuri forestiere sunt aproape inchise de vegetatia care isi recastiga teritoriul. Cumva, cumva am reusit sa iesim in banda insa, daca ar fi sa repet urcarea pe valea Bucerzii, as incerca o urcare pe poteca care se desprinde dupa stana aflata foarte aproape de capatul vaii. Acea poteca se transforma mai sus in drum si, am vazut ca ajunge in culme in zona varfului Sfredelasu. Alina — bandarosie.ro

Originalitatea stă desigur în modul de abordare al urcării pe vf.Drogului din Valea Bucerzii, pe un forestier dezafectat.  Ca idee, am urcat Valea Bucerzii, o vale foarte ușoară din punct de vedere ciclistic. Ușurința cu care parcurgi valea se răsfrânge la capătul văii asupra ta printr-un pushbike de cca. 30 de minute prin ceva bălării. În tot răul și un bine însă, în bălării era plin de zmeură și frăguțe, așa că aproape n-am simțit pushbike-ul.

Odată ajunși în creasta, practic pe traseul bandă roșie, nu l-am urmat decât cam 300m, că ne-am abătut stânga să vedem vf.Drogului…

Acuma, no, de-aici de sus nu pare impresionant, dar satisfacția de a fi lângă un vârf… călare pe un MTB e într-un mare fel. Vezi de aici și Cheile Turcului, Metaliferii, părți faine din abruptul Trascăului.

După ce ne-am bucurat de Drog am coborât în dreapta pe un forestier care ne-a dus fix pe traseul triunghi roșu, adică spre creasta Sfredelașu-Craivii de pe care poți admira fain interfluviul Țelna-Bucerdea, dar vezi și dincolo de el, pe Dealu Stânii, unde îți aduci aminte că am fost deja.

Bun, deci de la Sfredelașu ne-am dat drumul, dar îți pun filmările doar începând cu Fabian, ca să nu fie prea lung.

După Piatra Craivii coborârea e tare faină…

Pozopovestea nu trebuie s-o ratezi, iar dacă vrei s-o vezi se găsește la noi pe Picasa.

Dacă îți plac acăsenii și vrei să te ții informat, poți da like paginii noastră de Facebook: https://www.facebook.com/acasenii.ro

Trăiește intens! 🙂
Acăsenii

NOTĂ: Track-ul a fost înregistrat cu un GPS Garmin Etrex Vista HCx și are strict rol de documentare, nu îți recomand să mergi după el cu bicicleta și nici nu sunt responsabil dacă o vei face și pătești ceva!

Save

4 Comments

  1. Pingback: Ciclo Cimec – Trascău

  2. Pingback: Ciclo Cimec Cluj | Alex Imreh

  3. Zilele trecute am fost pe traseul vostru insa iesirea pe marcajul banda rosie e aproape imposibila. Au trecut cativa ani de cand ati fost voi si acum acele drumuri forestiere sunt aproape inchise de vegetatia care isi recastiga teritoriul. Cumva, cumva am reusit sa iesim in banda insa, daca ar fi sa repet urcarea pe valea Bucerzii, as incerca o urcare pe poteca care se desprinde dupa stana aflata foarte aproape de capatul vaii. Acea poteca se transforma mai sus in drum si, am vazut ca ajunge in culme in zona varfului Sfredelasu.

    Alina -- bandarosie.ro

    • Salut Alina, imi pare tare rau pentru neplaceri, noi am fost in 2013, sunt deci 5 ani de-atunci, am facut deja update si in postare cu comentariul tau. Cred ca se poate iesi si pe stanga din vale, cum urci, tot cam prin dreptul saivanului, catre Muntele Bucerzii. Multumesc frumos de atentionare.

Comments are closed.