Tura Drogului

Stai liniștit că n-am luat nici un drog, nu folosesc acăsenii substanțe nesănătoase… 🙂

În 04.07.2013, la numai o zi de pauză după explorarea crestei dintre Valea Țelnei și Valea Bucerzii, am tras o altă tură, zicem noi originală:

Bucerdea Vinoasă – Valea Bucerzii – vf.Drogului – vf.Sfredelașu – vf.Fabian – Piatra Craivii – Craiva – Bucerdea Vinoasă

Originalitatea stă desigur în modul de abordare al urcării pe vf.Drogului din Valea Bucerzii, pe un forestier dezafectat.  Ca idee, am urcat Valea Bucerzii, o vale foarte ușoară din punct de vedere ciclistic. Ușurința cu care parcurgi valea se răsfrânge la capătul văii asupra ta printr-un pushbike de cca. 30 de minute prin ceva bălării. În tot răul și un bine însă, în bălării era plin de zmeură și frăguțe, așa că aproape n-am simțit pushbike-ul.

Odată ajunși în creasta, practic pe traseul bandă roșie, nu l-am urmat decât cam 300m, că ne-am abătut stânga să vedem vf.Drogului…

Acuma, no, de-aici de sus nu pare impresionant, dar satisfacția de a fi lângă un vârf… călare pe un MTB e într-un mare fel. Vezi de aici și Cheile Turcului, Metaliferii, părți faine din abruptul Trascăului.

După ce ne-am bucurat de Drog am coborât în dreapta pe un forestier care ne-a dus fix pe traseul triunghi roșu, adică spre creasta Sfredelașu-Craivii de pe care poți admira fain interfluviul Țelna-Bucerdea, dar vezi și dincolo de el, pe Dealu Stânii, unde îți aduci aminte că am fost deja.

Bun, deci de la Sfredelașu ne-am dat drumul, dar îți pun filmările doar începând cu Fabian, ca să nu fie prea lung.

După Piatra Craivii coborârea e tare faină…

Pozopovestea nu trebuie s-o ratezi, iar dacă vrei s-o vezi se găsește la noi pe Picasa.

Dacă îți plac acăsenii și vrei să te ții informat, poți da like paginii noastră de Facebook: https://www.facebook.com/acasenii.ro

Trăiește intens! 🙂
Acăsenii

NOTĂ: Track-ul a fost înregistrat cu un GPS Garmin Etrex Vista HCx și are strict rol de documentare, nu îți recomand să mergi după el cu bicicleta și nici nu sunt responsabil dacă o vei face și pătești ceva!

Save

2 Comments

  1. Pingback: Ciclo Cimec – Trascău

  2. Pingback: Ciclo Cimec Cluj | Alex Imreh

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *