Geocaching la Colțești

Pentru că era zi de geocaching (vremea prezentându-se destul de capricios) iar noi coboram prin  depresiunea Trascăului de la Turda, am identificat pe GPS o mulțime de geocutii în zona Rîmetea-Colțești. Două erau pe Piatra Secuiului, una în Peștera Studenților una în cetatea din Colțești alta la 200 m de aceasta. Ne hotărâsem pentru acestea două din urmă, având în vedere că Domnu Vlad n-avea încă bocanci de munte pentru anul în curs.

Acestea fiind spuse, ajungem la Colțești, coborâm din mașină și-o luăm către cetate.

Domnu Vlad este de neînvins la găsirea geocutiilor, dar pe cea din cetate nu o vede din prima. O găsește în schimb Je după o mică cățărare, spre deliciul lui Manuel care abia așteaptă să pozeze un tip mai ponderal așa cocoțat pe ziduri. În fine… scriem în caiețel, ne luam ceva, punem ceva. Nu uităm să luăm un lucrușor și pentru Oria și să pozăm jurnalul. Geocutia se numește „Coltesti Castle” și trebuie raportată pe www.geocaching.com dar și pe http://geocaching.plus.ro, ceea ce si facem.

Manelușu a devenit de curând nikonist, iar noi credem că-i place mult. Părerea noastră este că merita pe deplin un astfel de dispozitiv.

Punem cutia la loc și ne deplasăm apoi până pe o creastă stâncoasă apropiată unde ne duce GPS-ul lui Domnu Vlad. Trebuie să recunosc că ne-am cam înțepat ceva în niște măceși până am ajuns la o scorbură în care, din instinct cred, Domnu Vlad începe să sape prin frunze.

Găsim geocutia, facem schimburi și o punem la loc mai apoi, după care îi facem un macro Manelușului.

Pozopovestea se găsește pe pagina noastră de pe picasa.

Acăsenii & Manu