Întâmplări de August

Versiunea revizuită a acestei postări se găsește aici:

https://vladfaur.ro/ro/blog/show/geiger-mtb-challenge-2014/

https://vladfaur.ro/ro/blog/show/cupa-mtbike-sim/

https://vladfaur.ro/ro/blog/show/maraton-mtb-sureanu-2014/

S-au întâmplat multe în August, până acum, o să-ți spun mai pe scurt despre cele dureroase și mai pe larg despre cele plăcute.

Mai întâi, Vladu a luat locul 5 la cursa de copii 11-12 ani de la Geiger MTB Challenge de la Sibiu. Nu povestim detalii că-s dureroase, Vladu a facut o eroare înainte de concurs care l-a costat câteva locuri, dar cum alfel să înveți dacă nu prin încercări și eșecuri? Altfel, excelent organizat în acest an concursul de copii, felicitări pentru organizatori.

A urmat o excursie de câteva zile la Arieșeni, unde Vladu s-a dat cu căruța trasă de tractor, ba chiar și cu tractorul.

Chestia asta cu tractorul mi-a adus aminte de tinerețea mea, de dinainte de revoluție, când tare greu puteai cârti împotriva sistemului, iar unele din puținele căi de rezistență, firave e drept, erau cultura și arta. Uneori prin teatre actori inteligenți strecurau câte o replică subtilă, plină de înțeles, alteori prin muzică, trupe deștepte căutau versuri zeflemitoare care parodiau cumva regimul de-atunci.

Câteva din versurile care mă distrau cumplit pe vremea aia erau parodie la îndemnurile adresate tineretului de a-și continua viața la țară. Nu mai știu cine cânta dar era o piesă hard rock spre trash:

Mai am un singur dor,
să-mi cumpăr un tractor,
să mă fac agricultor […]

…şi mai era ceva care rima cu „ogor”, dar am uitat. Râd singur, degeaba i-aș zice lui Vlad că n-ar înțelege. Mă rog…

Dup-aia a fost parcul de aventură din Alba Iulia, pe care Vladu s-a gândit să-l inaugureze pe câteva trasee…

După aventură ne-a vizitat prietenul nostru Răzvan Dițescu, pe care îl urmărim cu drag pe Strava cum bate KOM după KOM. No, faptul că l-am întâlnit pe Dițescu ne-a bucurat mult, e efectiv un om deosebit… Să trăiești Răzvan!

Bineînțeles, Vlad s-a împrietenit cu fetița lui Răzvan, Ana, pentru că sunt și cam de aceeași vărstă. Ana e mereu pe podium la campionatele naționale de karate, dar in seara aia și-a făcut poză cu șoimul dacic…

Spre seară, ne sună prietenul nostru Ovidiu Ciobanu, din Cluj, că să mergem la concursul de la Simeria, Cupa MTBikeSim. E destul de largă categoria la copii: 10-14 ani, deci poate Vladu n-o să fie pe podium, dar o să ne distrăm seara, stăm la cort, copiii se joacă…

Noi aveam în weekendul ăla programate activități culinar-educative, cum ar fi coptul vinetelor… Ne trezim deci la 5 dimineața, coacem vinetele, facem duș și sâmbăta la 11 o tăiem la Simeria. Mergem direct la geocache-ul de sub Muntele Uroi, unde punem un Travel Bug și luăm altul.

Revenim în Simeria, vine și Ovidiu cu Andy și Dan Boldi. Dan îi verifică bike setup-ul lui Vlad și face câteva ajustări după care răstoarnă strategia de sprint inițial pe care i-o sugerasem lui Vlad cu una de accelerare treptată. Bineînțeles că Dan e cel care are dreptate. Trag ei o tură de încălzire, pleacă Andy care vine în 1min 13sec. Pe Andy nu l-a mai depășit nimeni la 14-18 ani deci a rămas pe locul 1.

Vlad a scos 1min 28sec și s-a clasat pe 3, destul de bine, mai ales că venisem aici doar pentru participare. Oricum, concursul l-a hotărât pe Vladu să-și puna SPD-uri, ceea ce e un mare câștig, că până acum le respingea cu încăpățânare. Foarte faină oricum ideea cu time trial-ul, e prima competiţie de gen la care participă Vlad.

Cel mai fain o fost seara la camping, unde am ajuns pe ploaie.

Băieții au montat cortul lui Vlad, s-au jucat cu un câine, cu bețe luminoase, cu iPod-uri și alte minuni, și-au studiat bicicletele, și-au pus coarne sau s-au deghizat în turci cu turbane…

A fost fain tare. Seara am băut vin, am povestit mult, ne-am simțit extraordinar. A doua zi, Dan și Andy mergeau la maratonul mare. I-am pozat, i-am așteptat, am avut emoții pentru ei…

Dan a venit pe 14 iar Andy a ieși pe 30 la general. Ne-am bucurat mult pentru ei, o fost fain că ne-am exersat și emoțiile de suporteri, nu numai de concurenți.

Am fost copleșiți de evenimente, precum vezi. Ne-am bucurat mult de tot să ieșim cu oamenii ăștia. Mulțumim mult Răzvan, Ovidiu, Andy, Melinda, Dan. N-am cum să cuprind doar în cuvinte recunoștința față de voi. Mulțumim din suflet.

O să mai punem poze și pe Facebook, pozopovestea însă nu lipsește, se găsește la noi pe Picasa.

3 Comments

  1. Noi vă mulțumim pentru prietenie și ospitalitate. Sper să revenim anul viitor. La festivalul cetățior dacice.
    Și poate îmi iau și bicicleta atunci.

  2. Bucuria voastra a fost in egala masura si a noastra. Si noi va multumim, sper sa fie inceputul unei prietenii de lunga durata intre Vlad si Andy.

Comments are closed.