expediţia Oria…

Expediţia Oria sau „What about all this fuss with Dealu’???”

În lunile care au trecut s-a observat o emulaţie deosebită în ceea ce priveşte mersul pe munte şi echipamentul montan atât la Je cât şi la Aripoc astfel încât multă lume se întreabă “ce au nebunii, ce naiba i-o fi apucat?”.

Vrem să merem în Făgăraş.

Plecăm pe Deal din 2 sau 3 august, sperăm noi. O să mergem mai multe zile că noi suntem şoareci de birou şi nu putem presta prea mult într-o zi. Aşa!

Aka, cum? Vă veţi întreba, v-a apucat pe voi aşa… brutal, pasiunea pentru munte de nu mai puteţi respira aeru’ de la Vama Veche sau ce pana mea aveţi?

Je şi cu Aripocu ne-am gândit să dedicăm expediţia din Făgăraşi, supranumit Dealu, pentru a sărbători naşterea fiului celui mai bun prieten al nostru: Maneluşu. Fiul Maneluşului este numit Oria (Horea-Ionuţ pentru neiniţiaţi), astfel că în realitate expediţia se va chema Expediţia Oria, deşi acum are numele de cod Plimbarea pe Deal.

Desigur că Je şi cu Aripocu avem mari dubii că noi la condiţiile noastre fizice o să putem avea vreun succes la plimbatu’ pe deal, da încercăm.

Cum ne-a venit ideea? Păi… folosind logici ascunse şi numai de domnia-sa înţelese, Aripocu’ a decis că ce poate fi mai frumos pe lume, dacă ai un preten ce-i place să meargă pe dealuri care are la randu’ lui un fecior voinic, decât să faci o expediţie care să poarte numele acelui fecior, astfel încât atât tati lu’ fecior cât şi pretenii acestuia să ţină minte evenimentul venirii pe lume a bebelului. Bebelul însuşi va descoperi muntele cu drag mai tarziu prin pozele din respectiva expediţie.

Acestea fiind spuse… Je cu Aripocu’ merem pe Deal şi iată gata dezlegat şi misterul subitei emulaţii.